Ja du såg rätt!!
Man kan musta rabarber.
Bevara sommarens smaker hela året med din egen rabarbermust från din trädgård. Njut av din egen rabarbermust en varm sommar dag eller varför inte väcka minnen tillbaka en regnig höstdag.
30 min 10 liter
Dela rabarberstjälkarna i mycket små bitar och fryser in dem, så att rabarbern blir djupfryst. Nerfrysningsprocessen av rabarbern gör att den lättar släpper juicen vid pressning. När det sen är dags att pressa rabarbern i fruktpressen, låt dem först tina. I detta moment rekommenderar vi att du provar dig fram att pressa rabarbern för att se när den släpper juicen som bäst.
Tillsätt vatten och socker i den nypressade rabarbermusten i lämplig mängd utifrån tycke och smak. Mängden syra och smaken på rabarbersorterna är olika beroende på sort samt att de också skiljer i utbyte. Avgör därför själv hur mycket vatten och socker du vill tillsätta för att få din rabarbermust perfekt. När du är nöjd med smaken pastörisera och tappa på Bag In Box eller flaska. Redo att avnjutas när du önskar det! Serveras kyld, gärna med is och lime, garnera med en myntakvist.
https://raapress.se/kundservice/inspiration/recept/rabarberjuice